Een kijkje in de kunsten van het gamen

0
574

Het is tegenwoordig voor de meeste mensen wel duidelijk dat gamen niet alleen maar een leuke hobby is. Er kan geld mee verdiend worden, en het is een echte vaardigheid waar men jaren aan werkt en waarmee een netwerk voor een individu opgebouwd kan worden. Toch is er voor buitenstaanders weinig over bekend en daarom vertel ik je er vandaag het één en ander over in deze blog. Lees je mee?

Wat is een game computer

Om te gamen, heb je een platform nodig. De één speelt games op een Xbox of Playstation maar de veruit de meeste gamers spelen op een PC. En dat is geen PC zoals die van jou. Nee, dit is een heuse gamecomputer. Game computers zijn anders gebouwd dan een werk pc. Ze hebben veel meer kracht. Die kracht zit hem voornamelijk in de processor en de videokaart. Deze moeten tijdens het spelen van games het meeste doen zodat het beeld er goed uitziet en alles soepel loopt. Gaming computers kunnen er heel futuristisch uitzien, dat maakt dat ze qua uiterlijk ook iets mooier zijn om naar te kijken dan de doorsnee PC.

Alles draait

Gaming computers worden er over het algemeen voor gemaakt om ieder soort spel goed te kunnen draaien. Nu is het zo dat er games zijn die minder kracht nodig hebben en er zijn ook games die zoveel kracht nodig hebben dat er maar weinig computers, zelfs speciale gaming computers, zijn die het aankunnen. Maar in principe moet een goede gaming computer alles prima aan kunnen, misschien niet altijd op de hoogste instellingen maar dat is dan ook niet altijd nodig.

Een stapje verder

De wereld van het gamen verandert continu. Zo kunnen krachtige computers het nu ook aan om jou in de wonderen wereld van VR te storten. VR is het soort game dat je speelt met een bril op, waarbij je om je heen kan kijken en de wereld van het spel overal ziet. Heel erg meeslepend dus. Mocht je nog nooit een VR game gespeeld hebben dan raad ik het je zeker aan om dat een keer uit te proberen.

Jouw eigen set-up

Geïnteresseerd in een game computer? Een eigen computer hoeft geen rib uit je lijf te kosten. Op veel websites kan je deze zelf in elkaar zetten. Goed dat vergt wat kennis en vaardigheid maar deze blog is daar een eerste stap naar. Voor je het weet, ben jij ook een echte gamer.