Het kiezen van de juiste condooms hoeft niet moeilijk te zijn

0
562

Er zijn allerlei verschillende condooms en het kan moeilijk zijn om te bepalen welke het beste bij je past. Sommige mensen geven bijvoorbeeld de voorkeur aan een condoom met een reservoir tip (die onbedoelde blootstelling aan sperma voorkomt), terwijl anderen het gevoel van "natuurlijk" glijmiddel op hun gevoelige huid prettig vinden. De beste manier om de perfecte pasvorm en eigenschappen te vinden, is door ze uit te proberen en te ontdekken welke soort aansluit bij jouw voorkeuren.

Redenen om condooms te gebruiken

Er zijn veel redenen om een condoom te gebruiken. Een daarvan is bescherming tegen soa's, die via lichaamsvloeistoffen kunnen worden overgedragen. Een andere reden is dat ze je helpen beschermen tegen onbedoelde zwangerschappen. Deze twee zijn de meest voornaamste redenen waarom men ervoor kiest een condoom te gebruiken tijdens het vrijen. Maar condooms kunnen ook de ervaring en het gevoel tijdens de seks verbeteren. Het hangt af van jouw persoonlijke wensen en redenen om een condoom te gebruiken. Vaak wordt bij condooms automatisch gedacht aan mannen die deze dragen. Maar er zijn ook vrouwencondooms. Echter worden die minder vaak gebruikt dan condooms voor het mannelijk geslachtsdeel.

Latex vrije condooms

Condooms worden over het algemeen gemaakt van latex. Latex is een natuurlijk materiaal dat al eeuwen gebruikt wordt. Echter kan het voorkomen dat sommige mensen een allergie voor latex hebben. Dat kan voor onprettige klachten zorgen, zoals jeuk, rode en geïrriteerde huid en soms ook zwelling. Gelukkig hebben ze als antwoord op dit probleem latex vrije condooms ontwikkeld. Deze condooms zijn niet gemaakt van latex, maar van een ander materiaal, meestal polyisopreen. Het fijne is dat deze zorgeloos gebruikt kunnen worden door mensen met een overgevoeligheid of allergie voor latex.

Dunne condooms

Ondanks dat condooms een degelijke bescherming kunnen bieden tegen ongewenste zwangerschappen en seksueel overdraagbare aandoeningen, zijn er veel mensen die liever toch geen condooms gebruiken tijdens het vrijen. Dit, omdat vooral mannen klagen dat condooms ervoor zorgen dat ze de seks minder prettig vinden voelen. Ook daar hebben ze echter iets op bedacht, namelijk dunne condooms. Deze condooms zijn extra dun, waardoor het voor de drager bijna voelt alsof ze geen condoom dragen, en dus kunnen genieten van meer gevoeligheid. De bezorgdheid met dunne condooms kan zijn dat ze minder veilig zijn. De angst dat een dunne condoom sneller scheurt dan een gewone condoom is iets waar sommige mensen mee zitten. Echter zijn dunne condooms net zo veilig als gewone condooms, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken!