Hoe vergelijk je dienstverleners met elkaar?

0
228

Ben je op zoek naar vakmensen om een klus uit te laten voeren of wil je gebruik maken van een fotograaf, advocaat of mediator? Dan is het verstandig om een aantal verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Op die manier weet je waar je aan toe bent qua prijs, kwaliteit en service. Daarnaast is het goed om te kijken of er recensies van de bedrijven beschikbaar zijn.  

Vergelijkingssite gebruiken 

Op een vergelijkingswebsite kun je als consument verschillende producten en diensten met elkaar vergelijken. De site geeft je informatie over allerlei diensten of producten. Je kunt filteren op prijzen, de kenmerken, voor- en nadelen van een dienst of bijvoorbeeld recensies. Het is slim om meerdere sites zoals Trustoo.nl te gebruiken. Kijk in ieder geval op een beoordelingssite en op een prijsvergelijkingssite. Op een beoordelingssite zie je de beoordelingen die een bedrijf heeft gekregen, wat je kan helpen om een gedegen besluit te nemen. De prijsvergelijkingssite vergelijkt, zoals de naam al zegt, enkel prijzen met elkaar.  

Tips voor een goede vergelijking 

Probeer tijdens het vergelijken eens wat te experimenteren met de gegevens die je in moet voeren. Je kunt bijvoorbeeld een ander bedrag invoeren of de locatie aanpassen. Wellicht komt er dan een verrassende optie naar boven! Het kan per vergelijkingssite wisselen wat ze aan informatie van jou nodig hebben. Zet opties aan of juist uit en bekijk wat dat doet met de prijs.  

Kijk ook verder dan de top drie. In de meeste gevallen zijn dat bedrijven die de vergelijkingssite betalen. Check of je op de website het verdienmodel kunt vinden. Er bestaan bijvoorbeeld websites die aan affiliate marketing doen, waarbij de aanbieder een vergoeding betaalt aan de site wanneer er een consument is aangebracht en het kan ook zo zijn dat de website zelf een verkoper is. Daarbij verdient de website dus zelf geld als jij als consument het product koopt. Vraagt een site niet om jouw persoonlijke gegevens of wensen voor het product of de dienst? Dan is het waarschijnlijk een advertentiesite. 

Kortingen en cadeaus 

Kijk niet alleen naar de prijs van de dienst of het product, maar kijk ook goed naar de kwaliteit. Wat krijg je er voor terug? Bij sommige producten of diensten kan er een korting of cadeau worden aangeboden. Let dan goed op of het een eenmalige korting is, of dat je per maand minder hoeft te betalen. Check ook of de korting nog van het product af gaat of dat de korting al is verwerkt in de prijs.