Letselschade advocaat, lees de tips!

0
486

Mocht er gedoe ontstaan om letselschade en smartengeld? Dan kun je maar beter een letselschade advocaat inschakelen. Lees hier alles over letselschade en de letselschade advocaat. Doe er je voordeel mee!

Er is sprake van letselschade als je schade hebt opgelopen als gevolg van een ongeval of een medische fout. Heb je letselschade, dan word je geconfronteerd met verschillende kosten. Denk in dat kader eerst maar eens aan de medische kosten. De ambulance moet rijden, je wordt opgenomen in het ziekenhuis en je moet medicijnen gaan gebruiken.  De medische koste, daar val jij je vaak geen buil aan, want die worden vergoed vanuit de zorgverzekering. Wel gaat dit ten koste van jouw verplichte eigen risico.

De vergoeding die je eventueel krijgt wordt ook wel smartengeld genoemd

De schade die je eventueel vergoed krijgt vanwege letselschade wordt ook wel smartengeld genoemd. Op hoeveel smartengeld je precies kunt rekenen, is op voorhand lastig te zeggen. Het is aan de rechter om dit te bepalen. Bij dit traject heb je altijd een letselschade advocaat nodig om voor jou het onderste uit de kan te halen. Zelf staat jouw hoofd er vaak niet naar en bovendien ontbeer je zelf vaak de expertise die wel degelijk noodzakelijk is.

Letselschade gaat gepaard met extra kosten

Krijg je te maken met letselschade, dan kunnen er allerlei andere kosten om de hoek komen kijken, Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je huishoudelijke hulp in moet schakelen omdat je zelf niet meer in staat bent om huishoudelijke taken uit te voeren. Mocht je invalide geworden zijn of ben je tijdelijk niet mobiel, dan zou zelfs een woningaanpassing aan de orde kunnen zijn en zou er bijvoorbeeld een traplift aangelegd moeten worden. En natuurlijk kost dit allemaal geld.

Maak je geen zorgen over het doorbetalen van jouw salaris

Gelukkig hoef jij je geen zorgen te maken over jouw salaris, als je in loondienst bent. De werkgever betaalt gewoon door. De werkgever kan overigens de schade wel weer verhalen op de veroorzaker van het ongeval. Er is dan sprake van loonregres. Heb je letselschade opgelopen als gevolg van een ongeval en heb jij een schadeverzekering voor inzittenden afgesloten, dan hoef jij je geen zorgen te maken. Dan ben je prima verzekerd en speelt ook de schuldvraag geen enkele rol. Wordt het juridisch getouwtrek om de schuldvraag, dan kun jij de rechtsbijstandverzekering inschakelen om de schade op een derde partij te kunnen verhalen.