Slippers aan naar kantoor, wel of niet een goed idee?

0
501

Binnen sommige bedrijven zijn er bepaalde regels over hoe het personeel zich moet kleden. Gelukkig zien we deze geschreven regels steeds minder vaak op de werkvloer en mag het personeel zelf beslissen wat ze wel of niet aantrekken naar hun werk. Toch zijn er wel een aantal ongeschreven regels waar een groot deel van werkend Nederland zich toch aan houdt. Zo vinden we te korte rokjes of jurken echt een no go en ook de heren in tanktop zien we liever niet op kantoor tijdens die warme zomerdagen. En ja, dan hebben we ook nog de slippers. Ook wel bekend als de flip flops. En ook die horen (volgens de ongeschreven regels) niet thuis op kantoor. Maar wat draag je dan wel als die hittegolf ons bijna weer weg laat smelten?

Natuurlijke stoffen

De zomer staat alweer bijna voor de deur en dat betekent dat we ons op mogen gaan maken voor heerlijk weer. In de zomer kan de temperatuur naar ongekende hoogte stijgen en dan is er niks beter dan in zo weinig mogelijk kleding rond te flaneren. Toch is dit op je werk alleen een iets minder goed idee. Daar wil je het, het liefst toch wel een beetje professioneel houden. Maar hoe zorg je er op de werkvloer dan voor dat je niet het loodje legt door die warmte? Natuurlijke stoffen zijn in dit geval je beste vriend. Alles wat synthetisch is en NIET luchtdoorlatend kan je maar beter in je kast laten hangen. Kledingstukken van dun katoen zijn prima maar als je het echt perfect wilt doen, kies dan voor linnen. Linnen kledingstukken zijn de ideale kledingstukken voor ze zomer. Deze stof is zowel ventilerend als absorberend en zorgt ervoor dat jij het hoofd koel houdt tijdens die zinderende hitte.

Loszittende kledingstukken

Wat ook nog wel eens kan helpen tijdens die warme zomerdagen is het dragen van loszittende kledingstukken. Hiermee bedoelen we uiteraard niet dat je in een hobbezak naar je werk moet komen maar ruil je strakke skinny jeans bijvoorbeeld in voor een pantalon. Doordat de pantalon niet strak om je benen heen zit heeft je lichaam wat ruimte om de warmte af te voeren. Ook jurken, rokken en bermuda’s zijn hier perfecte voorbeelden van.

Schoenen die ademen

En ja, dan komen we toch weer bij de slippers aan. Hoewel slippers inderdaad erg ademend zijn, zijn ze toch nog steeds een echte ‘no go’ voor werk. Kies liever voor sandalen waarbij de tenen in ieder geval voor een groot deel bedekt zijn. Het liefste helemaal. Schoenen die gemaakt zijn van mesh of een gehaakt patroontje hebben zijn perfect voor dit soort dagen. Doordat de stof niet te strak is kan de lucht en warmte er makkelijk uit. ook Loafers of bootschoenen zijn perfect voor dit soort dagen. In de Nubikk schoenen collectie kan je alvast wat inspiratie opdoen wat betreft de perfecte zomerschoen. Zo vind je in de Nubikk dames collectie een aantal prachtige sandalen die er niet alleen mooi uitzien maar ook nog eens perfect zijn voor de zomer.