Smartphone accessoires

0
107

Waar we een paar decennia geleden ons niet konden voorstellen dat we ooit draadloos zouden kunnen bellen, is het tegenwoordig een onmisbaar iets geworden. Bijna iedereen draagt een smartphone met zich mee. De tieners blijven zo via social media up to date met de laatste nieuwtjes, collega’s kunnen elkaar de hele dag door bellen en grootouders kunnen met een smartphone hun kleinkinderen videobellen. Je smartphone biedt je ontelbaar veel mogelijkheden. Wist je dat je ook een paar hele handige accessoires hebt voor je smartphone? Deze blog bespreekt er een paar! 

Gimbal voor smartphone

Ben jij iemand die graag momenten vastlegt, zodat je later mooie herinneringen op beeld hebt? Dan is een gimbal misschien wel iets voor jou. Een gimbal is een stabilizer. Deze zorgt ervoor dat je videobeelden van je smartphone smooth worden. Zit je bijvoorbeeld in de auto en wil je het uitzicht filmen? Dan hobbelt het beeld enorm. Vestig je je smartphone aan een gimbal, dan worden de overbodige bewegingen verminderd. Zo krijg je een veel rustigere en professionelere vidoe. Vaak worden gimbals ook ondersteund door apps. Met de app kun je de gimbal opdrachten geven. Zo is het in sommige gevallen mogelijk om je smartphone te focussen op een bepaald opbject, dat de gimbal vervolgens met soepele bewegingen volgt. Een leuke gadget om te hebben dus!

Hoesjes

De meest voorkomende smartphone-accessoires zijn hoesjes. Een hoesje beschermt je telefoon tegen schade en kan jouw telefoon ook nog eens een persoonlijk tintje geven. Er zijn hoesjes in verschillende materialen, kleuren en patronen beschikbaar. Hierdoor is er altijd een hoesje te vinden dat past bij jouw persoonlijke stijl. Daarnaast zijn er hoesjes met extra functies zoals een standaard om handsfree te kijken en te werken of een hoesje met ruimte voor pasjes en geld. Sommige mensen zijn geen fan van hoesjes, omdat ze ervoor zorgen dat het design van de smartphone niet optimaal tot uiting komt. Vind jij dat ook? Ga dan voor een skin phone case. Dit zijn dunne hoesjes die ervoor zorgen dat de vorm en het design van je smartphone nog steeds goed zichtbaar zijn.  

Smartphone microfoon

Als je van plan bent om video's te maken of live te streamen met je smartphone, kan het gebruik van een externe microfoon een groot verschil maken in de geluidskwaliteit van je opnames. Smartphone microfoons zijn compact en kunnen worden aangesloten op de hoofdtelefoonaansluiting of via Bluetooth. Met de juiste microfoon kun je zelf professioneel klinkende audio opnemen met je smartphone.

Externe camera lens

Hoewel de camera's van smartphones steeds beter worden, zijn er grenzen aan de kwaliteit van de lenzen die in deze apparaten worden gebruikt. Een externe camera lens kan helpen om deze beperkingen te overwinnen en betere foto's te maken. Er zijn verschillende soorten externe camera lenzen beschikbaar, zoals fish-eye, groothoek en telefoto lenzen. De lenzen kunnen worden bevestigd aan de achterkant van je smartphonecamera of aan de voorkant voor selfies.