Zo ga je op een efficiënte manier om met een auto!

0
347

De auto is een van de meest populaire voertuigen die wordt gebruikt in ons land. Mede daarom hebben we ook zo vaak te maken met files. De meeste huishoudens hebben minimaal één auto voor de deur staan. Vaak zie je dat wanneer men twee auto’s voor de deur heeft staan, maar een van de twee auto’s regelmatig gebruikt wordt. Als de tweede auto dan toch vaker gebruikt wordt, dan zie je dat deze voornamelijk voor onzinnige ritjes gebruikt wordt. In veel gevallen kan in deze situatie ook een fiets gebruikt worden. Om het milieu minder zwaar te belasten en geld te besparen, zou je ervoor kunnen kiezen om één van de twee auto’s weg te doen. Het is dan wel uiterst belangrijk dat je efficiënt omgaat met de auto die overblijft. 

 

Gebruik de auto niet voor kleine stukjes!

Als er nog maar één auto voor de deur staat, dan is het hoogstwaarschijnlijk niet meer mogelijk om de auto te gebruiken voor kleine stukjes. Dit omdat de auto waarschijnlijk merendeel van de tijd weg is. Op de momenten dat de auto wel voor de deur staat en je bijvoorbeeld even snel ergens naartoe moet, dan is het af te raden om de auto te pakken. Dit is namelijk zeer slecht voor de auto en zorgt ook voor een groter brandstofverbruik. Als je daarnaast ook nog in een drukke stad woont, dan is het ook erg lastig om de auto ergens te kunnen parkeren. Door voor kleine afstanden de fiets te pakken, bespaar je erg veel geld. Het gaat dan zowel om het brandstofverbruik, het onderhoud als om de afschrijving van de auto.

 

Maak gebruik van een deelauto 

Wanneer er regelmatig gebruik wordt gemaakt van de tweede auto, dan zou je er ook voor kunnen kiezen om een deelauto te gebruiken. Een auto huren Amsterdam Noord is met een deelauto makkelijker dan het ooit geweest is. Zo hoef je enkel de app van Greenwheels te downloaden, enkele gegevens in te vullen en een betaling te voldoen om gebruik te kunnen maken van een deelauto. Het grootste voordeel een auto huren bij Greenwheels is dat je enkel betaalt voor de gereden kilometers en de minuten dat je de auto gebruikt. Je kunt dus gerust de auto pakken voor een uurtje rijden. Je plaatst de auto vervolgens weer op de hiervoor bestemde parkeerplaats en ziet in de app hoeveel euro je hiervoor kwijt bent.