Comfortabel slapen!

0
623

Tijdens de corona crisis hebben we vele dingen niet kunnen doen. Zo zijn er in Nederland vele mensen die graag op vakantie wilden gaan naar het buitenland, maar was dit door alle maatregelen helaas niet mogelijk. Mensen moesten rekening houden met alle maatregelen en waren er quarantaine plichten wanneer je op vakantie was geweest buiten Nederland, waren vakantieparken icht en konden we dus bijna geen kant op. DIt zOrgde er echter wel voor dat mensen klussen gingen uitvoeren binnenshuis of grote uitgaven voor thuis deden, zoals het kopen van een nieuw bed. Nog steeds zijn er vele mensen te zien die investeren in hun woning, omdat een vakantie of dagje weg er helaas nog niet in zal zitten.

In dit blog vertellen we je meer over hoe je nu fijn en comfortabel kunt slapen, door middel van het gebruik van een matras gemaakt van latex!

De juiste lattenbodems

Wanneer je een bed hebt uitgekozen, is het hier ook belangrijk dat je een geschikte lattenbodem uitkiest. Iedere lattenbodem heeft zijn eigen functionaliteiten en voordelen, waardoor het aan te raden is om op zoek te gaan naar een lattenbodem die het meeste past bij jouw wensen en behoeften. Kies je voor een standaard lattenbodem, of ga je voor een verstelbare lattenbodem? Het is goed om bij het uitkiezen van een lattenbodem ook te kijken naar het soort matras je wilt gebruiken. Maar wat is nu een geschikt matras?

Een matras, het belangrijkste element voor een fijne nachtrust

Nu is het natuurlijk erg belangrijk om te beschikken over een juiste lattenbodem die de basis brengt aan je bed waar je comfortabel zult slapen, maar bepaalt een matras ook erg veel over hoe je zult slapen in je bed. Een matras dat bijna niet gevoerd is ligt natuurlijk heel anders dan een stevig matras die het juiste comfort en ondersteuning zullen bieden.

Wanneer je nu op zoek bent naar een juist matras  voor op je bed, zou je eens kunnen kijken naar een matras latex. Een matras gemaakt van latex heeft een aantal positieve eigenschappen, maar zorgt het matras latex helaas ook voor een aantal nadelen. Van nature is latex antibacterieel en schimmel- en huisstofmijt werend. Mensen met een allergie zullen hier dus geen last hebben van en de matrassen met een hoog natuurlijk latex aandeel zijn hier dan ook ideaal geschikt voor. Door de eigenschappen blijven de latex matrassen hygiënisch, zijn ze elastisch en is een matras latex zeer comfortabel vanwege de veerkracht en ondersteuning. 

De nadelen van een matras gemaakt van latex is dat deze een gesloten celstructuur heeft, waardoor vocht minder snel zal worden afgevoerd. Ook een open lattenbodem is aan te raden, zodat het matras voldoende ventilatie zal krijgen.