De perfecte vloeren vinden in maar een paar stappen!   

0
635

Een nieuwe vloer uitzoeken is niet even iets wat je zo doet. Het is namelijk een behoorlijk belangrijk element in je woning en daar moet je gewoon even over nadenken. Groot gelijk als je dan je twijfels hebt bij bepaalde vloeren of gewoon niet goed weet welke vloer het beste bij jouw huis past. Om bij het kopen van een nieuwe vloer een weloverwogen en succesvolle keuze te maken hebben we daarom hier een aantal stappen voor je opgesomd die jou daarbij gaan helpen.

Voor welke ruimte is de vloer?

Je woning bestaat uit een aantal verschillende ruimtes. Zo heeft bijna ieder huis wel een woonkamer, een keuken, een badkamers en een slaapkamer. Meestal zijn deze ruimtes van elkaar gescheiden maar we zien ook steeds vaker de woonkamer en keuken in elkaar overlopen. Dit kan eventueel ook het geval zijn bij twee verschillende slaapkamers of zelfs de slaapkamer en de badkamer. In iedere ruimte heb je een vloer liggen. Zonder vloer wordt het maar een kale en oncomfortabele bedoeling. Hoewel veel vloeren in theorie bijna in iedere ruimte kunnen worden gelegd hebben sommige vloeren toch wel de voorkeur in bepaalde ruimtes. Zo zien we bijvoorbeeld maar weinig hout en laminaat in de badkamer. Deze vloersoorten worden vaker in de woonkamer, slaapkamer en/of keuken gelegd. Welke vloer we hier dan wel zien? Tegels zijn voor deze ruimtes voornamelijk populair. En pvc vloeren? Die kunnen in principe overal worden gelegd.

Wie gaan de vloer gebruiken?

Nog een belangrijke factor om rekening mee te houden is wie de vloer gaan gebruiken. Wanneer er kinderen en/of dieren aanwezig zijn in het huishouden wordt er vaak gekozen voor een onderhoudsvriendelijke vloer die wel tegen een stootje kan. Zowel met kinderen als met dieren kan er van alles gebeuren binnen in de woning. Denk aan ongelukjes of vieze voeten maar ook aan etensresten en andere dingen die op de vloer terecht kunnen komen. Ook zal de woning, wanneer er veel mensen en/of dieren leven, vaker gereinigd moeten worden. Wanneer je bepaalde vloersoorten te vaak reinigt heb je kans op vale plekken en dat zou zonde zijn. Dit is bijvoorbeeld niet het geval bij laminaat of pvc. Ben je op zoek naar laminaat in de omgeving Almere? Neem dan eens een kijkje op Laminaatenparket.nl.

Past het bij je interieur?

Last but not least, de stijl van de vloer. Iedere woning is ingericht met een bepaalde stijl. Dit kan een moderne woonstijl zijn, een klassieke woonstijl of juist een woonstijl met industriële of landelijke kenmerken. Een combinatie is ook heel goed mogelijk. Je wilt graag dat de vloer op het interieur aansluit en andersom. Probeer daarom altijd in de kleuren en tinten van je woonstijl te zoeken zodat je er een mooi geheel van kan maken.