Voor blogliefhebbers!

Houten hekwerk: omhein je tuin

op

|

Nu het mooie weer weer losbarst, duiken we allemaal massaal de tuin in. Sinds de Coronacrisis is de Nederlander zijn tuin ook veel meer gaan waarderen. De tuincentra kunnen het materiaal niet aanslepen, we gingen allemaal massaal aan de slag in de tuin. Bloemen fleurden het saaie Coronacrisis bestaan op en we kochten veel tuinmeubilair om toch maar buiten te kunnen zijn op ons eigen stukje grond. Want verder mochten we natuurlijk nergens heen. Veel mensen hebben hun tuin herontdekt en de liefde voor tuinieren of gewoon lekker buiten loungen zal bij vele gewoon blijven hangen. En dus beginnen we ook deze lente weer met het opknappen van de tuin die er nu, na een koude en natte winter wat verwaarloosd bij ligt. Ook ik maak alweer plannen voor de tuin. Vorig jaar al wilde ik een houten hekwerk om mijn tuin hebben. De tuin is inmiddels onderdeel van mijn huis, een extra kamer zogezegd en ik wil wat meer privacy. Dus een houten hekwerk is de ideale omheining.

Houten hekwerk: mooi en natuurlijk

Een houten hekwerk hoort gewoon om de tuin, vind ik. Het staat mooi en natuurlijk en het biedt daarnaast veel privacy. Zoekend op internet kwam ik op de site van Nobelhout en daar bleek ik veel keuze te hebben uit allerlei soorten houten hekwerken. Dan moet je eerst even goed bedenken wat je precies wil. De keuze van houtsoort is belangrijk en ook heel persoonlijk. Elke houtsoort heeft zo zijn eigen kenmerken en eigen uiterlijk. Het is goed je daar even in te verdiepen. Welke kenmerken vindt jij belangrijk? Dan natuurlijk de stijl van het hek en de manier waarop je hem neer kan en wil zetten. Hoeveel hout heb je precies nodig en welk ander materiaal heb je nodig om het hek stevig en veilig neer te zetten? Dat zijn zaken die je het beste even van te voren kan noteren.

Kiezen en neerzetten

Ik heb me goed laten informeren, gelukkig kan je dat ook in de winkel van Nobelhout laten doen. Zo wist ik zeker dat ik met het juiste houten hekwerk naar huis terugkeerde. Het neerzetten verliep soepel en nu is mijn tuin omheind met een prachtig hek wat prima bij de sfeer van de tuin past. IK ben er erg blij mee. Het geeft mijn tuin weer een nieuwe dimensie en ik kom in deze tuin de zomer wel weer door. Dus overweeg je een houten hekwerk? Zeker doen!

Dit delen?

Recente Blogs

Goedkope zakelijke energie: 3 handige tips

Nederlanders zijn een ondernemend volk. Er zijn anno 2021 meer dan 2 miljoen bedrijven ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Een groot deel daarvan...

Een lening afsluiten voor zonnepanelen

Er zijn steeds meer mensen die erover zitten na te denken om thuis zonnepanelen op het dak te gaan plaatsen. Op zich is dit...

Kies een geschikte uitvaartverzekering voor jou

Ooit zal voor ons allemaal de dag komen dat we de ogen sluiten en deze niet meer open zullen doen. Hoewel iedereen hoopt dat...

Anderen lazen ook