Goedkope zakelijke energie: 3 handige tips

0
518

Nederlanders zijn een ondernemend volk. Er zijn anno 2021 meer dan 2 miljoen bedrijven ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Een groot deel daarvan is mkb’er met een eigen bedrijfspand. Ben je ook net begonnen als mkb’er en op zoek naar een passend contract omtrent mkb energie? Dan is het altijd aan te raden om voor een voordelig energiecontract te gaan. In dit artikel lees je enkele eenvoudige tips waarmee je direct aan de slag kunt gaan om goedkope zakelijke energie te scoren. 

Gebruik een zakelijke energievergelijker

Wanneer je een eigen bedrijfspand of kantoor hebt, is het goed om te weten wat het jaarlijkse energieverbruik gaat zijn. De kans is groot dat wanneer je net begonnen bent je geen idee hebt hoeveel dat precies is. In dat geval is het aan te raden om de vorige netbeheerder in te schakelen om inzicht te krijgen in het energieverbruik van het desbetreffende pand. Natuurlijk is het goed mogelijk dat jouw onderneming op een andere manier met energieverbruik omgaat. Je hebt je jaarlijkse energieverbruik nodig om een zakelijk energiecontract te scoren. Voor het passende contract omtrent zakelijke energie moet je dit namelijk invullen in de zakelijke energievergelijker. Dat is een online tool waarmee je binnen no time het meest voordelige aanbod voor jouw situatie kunt vinden. Je krijgt hierbij altijd meerdere deals te zien, zodat je zelf kunt kiezen voor welk energiecontract je gaat. Goed om te weten: je krijgt hierbij altijd het meest complete aanbod te zien. Verder zoeken heeft dus geen zin.

Na huidige contract altijd weer overstappen

Heb je eenmaal een zakelijk energiecontract te pakken? Veel ondernemers kijken vervolgens niet of amper meer om naar hun zakelijke energiecontract. Ze vinden het meestal wel prima en geloven het allemaal wel. Toch is dit hartstikke zonde van je geld, omdat je op die manier altijd een duurder energietarief betaalt dan wat er beschikbaar is. Wanneer je energiecontract namelijk afloopt, is er altijd wel ergens anders een betere deal te scoren. Dat zit namelijk zo: energiebedrijven, ook zakelijke leveranciers, zullen altijd blijven stunten met hun prijzen en aantrekkelijke cadeaus om zo nieuwe klanten te trekken. Zo ben jij waarschijnlijk überhaupt bij je huidige energiecontract gekomen. Dat betekent ook dat zodra je weer zou mogen overstappen (dus zodra je opzegtermijn is ingegaan) er ergens anders een scherper energietarief te scoren is. Het is écht de moeite waard om hier even voor te gaan zitten want het kan je veel geld besparen. Blijf dus nooit plakken bij een energiebedrijf, maar onderneem altijd actie.

Let op einddatum en opzegtermijn

Omdat je dus altijd de beste zakelijke energiedeal wilt scoren, is het aan te raden om die opzegtermijn goed in de gaten te houden. Het is namelijk belangrijk om niet eerder te beginnen met overstappen – in dat geval moet je een opzegboete bij je huidige leverancier betalen. Je hebt immers een contract afgesloten met de afspraak dat je tot minstens een bepaalde datum zou blijven. Op basis daarvan heeft het energiebedrijf energie ingekocht, dus daar moet nog gewoon voor worden betaald. Wat belangrijk is, is dat je ook weer niet te lang wacht met overstappen. Naast een opzegtermijn beschikt je zakelijke energiecontract over een einddatum. Dat is de datum waarop het contract eindigt. Zorg ervoor dat je precies binnen de opzegtermijn en de einddatum overstapt en er is niets aan de hand. Is de einddatum echter verstreken? Dan mag de energieleverancier je zakelijke energiecontract stilzwijgend verlengen. Helaas gebeurt dit nooit tegen aantrekkelijke tarieven – dit soort verlengingstarieven zijn standaard te hoog. Kortom: onderneem altijd actie, blijf niet hangen en begin met zakelijk energie vergelijken om zo de beste energiedeal te kunnen scoren.