Last van vage klachten? Ontdek supplementen!

0
475

Heb jij de laatste tijd last van vage klachten? Dan kan het zijn dat je bepaalde vitamines tekortkomt. Een veelvoorkomend geval is nu de winterdepressie. Mensen hebben last van de donkere dagen, het koude weer en de hoeveelheid neerslag. Het kan zijn dat ze vitamine D tekortkomen waardoor ze zich zo gaan voelen. Symptomen die hierbij horen zijn vermoeidheid, haaruitval, somberheid en een lage weerstand. Vitamine tekorten komen nog altijd best vaak voor, en vaak weten mensen niet dat ze hier gemakkelijk zelf iets aan kunnen doen. Vermoed jij dat jouw klachten ook samenhangen met een tekort aan een bepaalde vitamine? Lees dan vooral even deze blogpost!

Veelvoorkomende tekorten

Wanneer je niet zeker weet of je een vitaminetekort hebt, kun je dit laten testen bij de huisarts. Zo weet je precies wat je voortaan kunt nemen, om je hopelijk weer wat beter te voelen. Vitamine D is bijvoorbeeld gemakkelijk verkrijgbaar bij je plaatselijke drogist. Een vitamine D-tekort is een vitaminetekort dat zeer vaak voorkomt, vooral in de winterse maanden. De klachten beginnen pas in een laat stadium, dus dit tekort wordt pas laat ontdekt. Daarnaast komt het ook vaak voor dat mensen een vitamine B12-tekort hebben. Deze stof kunnen we niet zelf aanmaken en moeten we dus via onze voeding binnenkrijgen. Een vitamine B12-tekort zorgt voor tintelingen, geheugenproblemen, concentratiestoornissen, vermoeidheid, duizeligheid en wordt in verband gebracht met bloedarmoede en Alzheimer op latere leeftijd. Ben jij gestrest, chronisch vermoeid, depressief, heb jij darmklachten, hoofdpijn of hartkloppingen? Dan is er kans op een magnesium tekort. Magnesium ondersteunt een groot aantal aan processen in je lichaam. Hierdoor lopen de klachten die kunnen ontstaan ook zo uiteen. Daarnaast is ijzer een belangrijk mineraal dat mensen nogal eens tekortkomen. Een ijzertekort kan bijvoorbeeld ontstaan door langdurige fysieke inspanning of bijvoorbeeld bij veel bloedverlies. Hierbij ben je duizelig, vermoeid en zie je vaak erg bleek. Als laatste tekort bespreken we calcium. Deze stof is zeer belangrijk voor je botten en tanden. De symptomen beginnen pas laat en zijn niet duidelijk. Daarom is het belangrijk om er op tijd bij te zijn. Je wilt niet dat je botontkalking krijgt, aangezien dit ernstige gevolgen heeft.

Populaire supplementen van dit moment

NMN-supplement is vandaag de dag zeer populair. Heb jij hier al eens van gehoord? Het is een vorm van vitamine B3. Wanneer je naast gezonde voeding, dit supplement neemt, kan veroudering vanuit de cellen worden tegengegaan. Zo voel je je langer jong en fit! Kijk eens naar nmn vitaminesperpost.nl voor meer informatie. Verminderde afweer? Kijk dan eens naar mucuna pruriens vitaminesperpost. Vind hier het beste supplement voor jou!