Padel racket kopen: hier moet je op letten

0
305

Speel je al wat langer padel en heb je tot nu toe altijd een racket gehuurd? Dan is het misschien de hoogste tijd om een padel racket te kopen. Op die manier heb je altijd je eigen racket bij de hand en kun je je racket gebruiken om je speelstijl je ontwikkelen. Die is namelijk van belang als je kiest voor een racket, maar daarover later meer. Een padel racket kopen kan bij een sportzaak of een online padel winkel. Je hebt altijd keuze uit diverse soorten, maten en modellen. Hier koop je ook padel schoenen, ballen en sportkleding. Welk racket bij je past, hangt af van de manier waarop je speelt en je ervaring. Hieronder lees je waarom, en hoe je het beste een padel racket kunt kopen.

De vorm van een padel racket

Padel rackets zijn verkrijgbaar in diverse vormen. De meest gangbare zijn de ronde en druppelvormige. Een rond racket is geschikt voor beginners. Hiermee kun je de bal hard slaan en heb je veel controle over de bal. Als je wat meer ervaren bent kun je ook een druppelvormig racket uitproberen. Deze geeft je meer mogelijkheden om de bal met spin of effect te spelen. Uiteindelijk hangt de keuze voor je padel racket af van je speelstijl. Als je agressief speelt past een druppelvormig racket over het algemeen goed bij je. Ben je juist goed in verdedigend spelen? Dan kies je een rond racket.

Voor de ervaren speler

Voor de echte topspelers is er nog meer keuze, zoals diamantvormige en hybride rackets. Een diamantvormig racket past goed bij ervaren spelers omdat je de bal vooral met de bovenkant van het racket moet raken. Ten slotte kun je tegenwoordig ook een hybride racket kopen: een kruising tussen een diamant- en druppelvormig racket. Ook deze is geschikt voor de ervaren speler die graag met effect slaat. Een in padel gespecialiseerde sportwinkel kan je adviseren over het juiste racket.

Wat heb je nog meer nodig?

Een padel racket en een padel bal zijn de belangrijkste benodigdheden voor een potje padel. Toch kun je pas echt lekker spelen als je beschikt over padel schoenen. Deze schoenen hebben meer grip dan tennisschoenen zodat je beter en sneller kunt draaien op de padelbaan. Natuurlijk kun je ook gewone tennisschoenen dragen. Let er wel op dat je op binnenbanen vaak geen buitenschoenen of schoenen met zwarte zolen mag dragen.