Redenen waarom jij een houtkachel in huis wilt

0
361

Een avondje met je lief gezellig tafelen en een haardvuur dat zachtjes op de achtergrond knappert. Wij zien het al voor ons. Met een houtkachel haal je sfeer in huis. Niet alleen met de warmte en het flakkerende licht creëer je sfeer, maar ook met de geur van brandend hout en het zacht knisperen van het vuur. Welke houtkachel is geschikt voor jouw huis en wat zijn de redenen waarom jij graag een kachel in huis wilt?

Drie redenen waarom een houtkachel goed in je woonkamer past

De eerste reden voor het nemen van een houtkachel is dat je er de ruimte mee kunt verwarmen. Dit is uitermate geschikt voor een koude winteravond, maar ook voor een frisse namiddag in de lente. Daarnaast kan je met een open haard de perfecte zithoek creëren. Een houtkachel zorgt namellijk voor gezelligheid en ontspanning en is, letterlijk, een stralend middelpunt in je interieur. Met een lekker kopje thee en een boekje is het heerlijk vertoeven naast de open haard. Als derde, je kan de open haard gebruiken om bijvoorbeeld aardappels of kastanjes in te poffen. Zo heb je een lekkere snack tijdens een borrelavond rondom de houtkachel.

Welk model houtkachel past in jouw woning?

Er zijn vele verschillende modellen houtkachels, maar welke past er goed in jouw huis? Je kan gaan voor een vrijstaande, een doorkijk of een inbouw houtkachel. Een inbouw houtkachel of een hangende houtkachel is het meest geschikt als je niet veel ruimte hebt in je woonkamer. Een vrijstaande of doorkijk houtkachel is prachtig, maar je moet er wel de ruimte voor hebben. Daarnaast geeft een vrijstaande houtkachel op de meest efficiënte manier warmte af in je woonruimte.

Welk vermogen heb je nodig?

Het is belangrijk dat je een houtkachel aanschaft met een vermogen dat passend is voor de ruimte die je wilt verwarmen. Dat is, als je de houtkachel (mede) wilt gaan gebruiken om je woning te verwarmen en je de kachel niet alleen voor de sfeer gebruikt. Een te kleine kachel kan geen grote ruimte verwarmen. Er zijn vuistregels om een inschatting te maken over welk formaat kachel geschikt is voor jouw woonruimte. Voor advies hierover en om verschillende modellen te bekijken ga je het beste naar een showroom bij jou in de buurt. Hier kunnen mensen met veel ervaring kijken naar je wensen en word je geholpen met het uitzoeken van een kachel die bij jouw woning past.

Met een houtkachel creëer je sfeer in je woonkamer, wie wilt dat nou niet!