Voor blogliefhebbers!

Hoe een motorfiets te kopen?

op

|

Ben je van plan een motor te gaan kopen? Dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Denk bijvoorbeeld de verschillende soorten motors die er zijn, de verschillende klasse motors en de verschillende soort merken. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar een goede motorverzekering.

Welke type motor past bij jou?

Er zijn een aantal verschillende soorten motorfietsen op de markt. Sommige zijn ontworpen voor het rijden in de stad en andere zijn ontworpen voor reizen over lange afstanden. Bovendien zijn sommige ontworpen om te racen, terwijl andere zijn ontworpen voor woon-werkverkeer. Het is hierin belangrijk dat je voor jezelf goed bedenkt wat je uiteindelijk voornamelijk met je motor gaat doen. Is het bedoeld om veel uitstapjes te maken naar bijvoorbeeld het buitenland? Dan is het belangrijk dat je comfortabel kan zitten voor langere tijd. Hierin is het ook nog eens belangrijk dat je genoeg spullen mee kan nemen op de motor. Ga je jouw motor voornamelijk gebruiken voor woon- werkverkeer? Dan is het slim om voor een wat flexibelere motor te gaan. 

Lange afstanden afleggen met je motor

Als je op zoek bent naar een motorfiets om lange afstanden mee te rijden, dan moet je een toerfiets overwegen. Deze motorfietsen zijn doorgaans langer en hebben meer opbergruimte. Het is hierin ontzettend belangrijk dat je voor langere tijd op de motor kan zitten en dat je langere tijd kan volhouden. Het is hierin fijn dat je rechtop kan zitten, genoeg ruimte hebt en dat je veel accessoires kwijt kan, zoals bijvoorbeeld een goede telefoonhouder of een navigatiesysteem. 

Motormerk

Er zijn een aantal verschillende merken motorfietsen op de markt. Enkele van de beste merken zijn Honda, Suzuki en Yamaha. Het is dus helemaal afhankelijk van wat voor motortype bij jou past, en welk daar vervolgens bij hoort. Daarnaast is er natuurlijk verschil ik prijs per merk en type. Het is hierin belangrijk voor jezelf dat je vooraf een budget hebt en dat je op basis van dat budget iets gaat zoeken.

Type verzekering

Om legaal motor te mogen rijden, heb je de juiste verzekering nodig. Een motorverzekering berekenen kan gemakkelijk online. Een zakelijke motorverzekering kan daarnaast handig zijn als je de motor op je eigen zaak hebt staan. Dit kan veel voordelen met zich meebrengen, denk bijvoorbeeld aan aftrekposten die je kan meenemen bij de belastingaangifte. 

Motorvakantie

Het maakt niet uit met welk type motor u rijdt, als deze maar comfortabel is en genoeg ruimte heeft voor spullen om mee te nemen. Je wilt namelijk wel lekker op vakantie kunnen.

Dit delen?

Recente Blogs

Trends in de horeca die je moet kennen

De horeca is net als alles in de wereld continu in verandering. Het is een beweeglijke sector die continu kritisch bekeken dient te worden....

Een kerstpakket kan je ook zelf laten samenstellen voor jouw personeel

Het is vanuit het bedrijf altijd een goed idee om voor het personeel te zorgen. Op deze manier zal je kunnen tonen dat je...

Wat te doen met je spaargeld

Veel mensen willen goed sparen. Ze willen dan ook hun spaargeld niet stil laten staan. Vaak beleggen mensen dan op de beurs. Ze kopen...

Anderen lazen ook