Voor blogliefhebbers!

Hoe een motorfiets te kopen?

op

|

Ben je van plan een motor te gaan kopen? Dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Denk bijvoorbeeld de verschillende soorten motors die er zijn, de verschillende klasse motors en de verschillende soort merken. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar een goede motorverzekering.

Welke type motor past bij jou?

Er zijn een aantal verschillende soorten motorfietsen op de markt. Sommige zijn ontworpen voor het rijden in de stad en andere zijn ontworpen voor reizen over lange afstanden. Bovendien zijn sommige ontworpen om te racen, terwijl andere zijn ontworpen voor woon-werkverkeer. Het is hierin belangrijk dat je voor jezelf goed bedenkt wat je uiteindelijk voornamelijk met je motor gaat doen. Is het bedoeld om veel uitstapjes te maken naar bijvoorbeeld het buitenland? Dan is het belangrijk dat je comfortabel kan zitten voor langere tijd. Hierin is het ook nog eens belangrijk dat je genoeg spullen mee kan nemen op de motor. Ga je jouw motor voornamelijk gebruiken voor woon- werkverkeer? Dan is het slim om voor een wat flexibelere motor te gaan. 

Lange afstanden afleggen met je motor

Als je op zoek bent naar een motorfiets om lange afstanden mee te rijden, dan moet je een toerfiets overwegen. Deze motorfietsen zijn doorgaans langer en hebben meer opbergruimte. Het is hierin ontzettend belangrijk dat je voor langere tijd op de motor kan zitten en dat je langere tijd kan volhouden. Het is hierin fijn dat je rechtop kan zitten, genoeg ruimte hebt en dat je veel accessoires kwijt kan, zoals bijvoorbeeld een goede telefoonhouder of een navigatiesysteem. 

Motormerk

Er zijn een aantal verschillende merken motorfietsen op de markt. Enkele van de beste merken zijn Honda, Suzuki en Yamaha. Het is dus helemaal afhankelijk van wat voor motortype bij jou past, en welk daar vervolgens bij hoort. Daarnaast is er natuurlijk verschil ik prijs per merk en type. Het is hierin belangrijk voor jezelf dat je vooraf een budget hebt en dat je op basis van dat budget iets gaat zoeken.

Type verzekering

Om legaal motor te mogen rijden, heb je de juiste verzekering nodig. Een motorverzekering berekenen kan gemakkelijk online. Een zakelijke motorverzekering kan daarnaast handig zijn als je de motor op je eigen zaak hebt staan. Dit kan veel voordelen met zich meebrengen, denk bijvoorbeeld aan aftrekposten die je kan meenemen bij de belastingaangifte. 

Motorvakantie

Het maakt niet uit met welk type motor u rijdt, als deze maar comfortabel is en genoeg ruimte heeft voor spullen om mee te nemen. Je wilt namelijk wel lekker op vakantie kunnen.

Dit delen?

Recente Blogs

Hoe vergelijk je dienstverleners met elkaar?

Ben je op zoek naar vakmensen om een klus uit te laten voeren of wil je gebruik maken van een fotograaf, advocaat of mediator?...

De Kracht van Sapkuren Detox: Een Frisse Start voor je Lichaam

In onze moderne wereld worden we dagelijks blootgesteld aan tal van toxines, van vervuilde lucht tot bewerkte voedingsmiddelen. Het is dan ook geen wonder...

Alles wat je moet weten over jouw transitievergoeding

Een onverwachte verandering in je werkstatus kan soms een zware klap zijn. Maar wist je dat je in sommige gevallen recht hebt op een...

Anderen lazen ook