Redenen waarom je deze zomer een camping Cote d’Azur moet boeken

0
654

Kamperen is heerlijk. Je bent lekker weg van het dagelijks leven en je zit vaak midden in de natuur met veel vrijheid. Totdat het gaat regenen natuurlijk, en je ineens met zijn allen in een krappe tent zit opgesloten. De locatie van de camping die je uitkiest is dan ook belangrijk voor je vakantie. Regen hoef je niet te verwachten als je deze zomer naar een camping Cote d’Azur gaat. Aan de Franse Riviera is het namelijk altijd heerlijk weer, en er is genoeg te doen, te zien en te beleven. Dit zijn de redenen waarom je deze zomer een camping Cote d’Azur moet boeken.

Kamperen op een camping Cote d’Azur

Dit is een typische vakantiedag op een camping Cote d’Azur: Je wordt wakker met heerlijk zonlicht dat in de camper, caravan of tent naar binnen schijnt. Buiten hoor je vogels fluiten. Begin de dag met wat overheerlijke Franse croissants en broodjes van de lokale boulangerie en strek je uit in het zonnetje. Wat zal de dag vandaag brengen? Ga je genieten van de mooie natuur die de Cote d’Azur te bieden heeft, of zul je struinen door idyllische straatjes van omliggende dorpjes en steden? Je kunt gaan golfen op één van de 18 golfbanen aan de Cote d’Azur of er juist een lekkere stranddag van maken. ’s Avonds zul je je in ieder geval tegoed doen aan de beste Franse wijn met een goed stokbrood.

Wat kan je doen aan de Cote d’Azur?

De Franse Riviera staat onder andere bekend om haar luxe. Beroemdheden trekken jaarlijks naar deze streek om op hun grote jachten te genieten van het lekkere weer. Trek er vanaf je camping Cote d’Azur op uit voor een dagje Saint Tropez en bewonder daar de superjachten die in de haven liggen. Een andere stad om te bezoeken is Cannes, bekend van het wereldberoemde filmfestival. In Monaco wordt bovendien één keer per jaar de Grand Prix gehouden, een Formule 1 race door het centrum van de stad. Bezoekers komen van over de hele wereld om dit autospektakel te aanschouwen, en wanneer je in de juiste periode aan de Cote d’Azur bent, mag je dit zeker niet missen.

Strandvakantie aan de Cote d’Azur

De Cote d’Azur heet niet voor niets de Azurenkust, er is dan ook 400 kilometer aan kustlijn te vinden. Vanuit een camping Cote d’Azur ben je vaak zo op het strand. Hier kun je zwemmen in het helderblauwe water van de Middellandse Zee en zonnen op fijne zandstranden. Ben je meer van het zwembadwater? Vlakbij Fréjus ligt het waterpark Aqualand, waar de hele familie zich een dag lang kan vermaken.