Voor blogliefhebbers!

Tips voor een strak interieur

op

|

Iedereen wil graag een opgeruimd huis. Maar tegelijketijd worstelt iedereen met het huis opruimen – inclusief ik zelf. Vaak wordt er in blogs geschreven hoe je in het nieuwe jaar je nieuwe huis het beste of meest efficiënt kan opruimen. Maar in deze blog wil ik juist tips geven hoe je je huis opgeruimd houdt!

Als dingen niet op hun plaats liggen in huis, voelt het voor mij als chaos, en dat vind ik niet leuk. Ik ben veel gelukkiger en heb meer rust in mijn hoofd met een opgeruimd huis. Sommige van deze tips vereisen een kleine investering, maar zullen het schoonmaak procedé in het vervolg een stuk eenvoudiger maken.

1. Alles in huis heeft een eigen plek

Zorg er voor dat alle spulletjes die je vaak mee neemt in huis hun eigen plekje hebben. Bewaar je schoenen bij de deur, je rugzakken aan een haak, portemonnees in een mandje en sleutels aan een haak. Spreek met alle gezinsleden af dat het een regel is (en niet een uitzondering) om alle spullen op de afgesproken plaatsen achter te laten. Zodoende hebben de kinderen nooit meer een excuus hun jas op de bank te laten slingeren of schoenen onder de bank te verstoppen.

2. Bed opmaken

Het lekkerste gevoel na een lange dag werken? In een fris bed stappen. Zorg daarom dat je iedere ochtend meteen na het opstaan je bed opmaakt. En leer je kinderen hetzelfde ritueel aan. Dit zal hen ook een gevoel van trots geven over hun eigen ruimte, en leert hen verantwoordelijkheid. Leer je kinderen ook aan vuile kleding in de wasmand te doen. Als je deze twee zaken met je kinderen afspreekt, zal hun kamer meestal netjes blijven.

3. Afwas opstapelen

Laat de afwas niet opstapelen! De beste manier is om direct na het eten de borden en glazen in de vaatwasser te stoppen. Maak er een regel van dat iedereen zijn eigen spulletjes spoelt en in de vaatwasser stopt. Bouw de routine op om 's avonds voor het slapen gaan de vaatwasser aan te zetten en deze 's ochtends weer uit te ruimen: klaar voor een nieuwe dag!

4. Organiseer je kabels

Niets staat zo rommelig in huis als snoeren die overal rondslingeren. Daarom ben ik groot fan van een kabelgoot. Op sommige plaatsen heb je nu eenmaal te maken met veel kabels. Bijvoorbeeld achter je televisiemeubel. Zeker wanneer deze niet direct voor een stopcontact staat, kan dat een rommelig beeld geven. Investeer in een kabelgoot en werk alle kabels netjes weg. Dat geeft een stuk opgeruimder gevoel in huis!

5. Organiseer lades

Houd je keukenladen, kastjes en planken georganiseerd met behulp van bakken, trays, en containers! Het enige waar je even tijd in moet stoppen is het organiseren van deze opbergmiddelen. Maar als ieder spulletje eenmaal een plekje heeft, houdt je alles eenvoudig schoon. En vindt je alles makkelijk terug!

Dit delen?

Recente Blogs

De Kracht van Sapkuren Detox: Een Frisse Start voor je Lichaam

In onze moderne wereld worden we dagelijks blootgesteld aan tal van toxines, van vervuilde lucht tot bewerkte voedingsmiddelen. Het is dan ook geen wonder...

Alles wat je moet weten over jouw transitievergoeding

Een onverwachte verandering in je werkstatus kan soms een zware klap zijn. Maar wist je dat je in sommige gevallen recht hebt op een...

Hoe je woonkamer opfleuren met een glazen schilderij van dieren

Hallo daar! Ben je op zoek naar manieren om je woonkamer op te fleuren? Heb je al eens gedacht aan een schilderij op glas?...

Anderen lazen ook