Deze crypto munt is alleen voor koele kikkers!

0
458

Het is voor investeerders misschien wel de meest frustrerende investering in de cryptomarkt. Waar diverse altcoins enorme koersstijgingen kennen, blijft XRP achter op de rest. Doordat Ripple – het bedrijf achter de coin XRP – bezig is met een rechtszaak, kampt de koers met de gevolgen hiervan. XRP is een digitale munt die geschikt is voor investeerders met een lange adem. Het voorjaar van 2021 was hier het voorbeeld van, waar XRP als één van de laatste munten een flinke prijsstijging kon noteren. Uiteindelijk werd het lange wachten van investeerders beloond, maar velen hebben hun XRP vroegtijdig verkocht en hierdoor het rendement gemist. Kort na de koersstijging van XRP daalde de Bitcoin koers met meer dan 50%, waardoor de koers van altcoins ook flink daalde.

De rechtszaak van Ripple

Door de rechtszaak van Ripple, hebben enkele handelsplatformen de digitale munt uit hun assortiment gehaald. Hierdoor kan je de munt niet meer kopen of verkopen op het platform. Onder andere Coinbase heeft dit besluit genomen. Dit platform is één van de grootste aanbieders van crypto munten, waardoor deze actie de koers flink beïnvloed. Daarnaast brengt de rechtszaak ook veel onzekerheid met zich mee, waardoor investeerders minder geneigd zijn om in te stappen. Echter is de voorbereiding op de rechtszaak al een jaar aan de gang en deskundigen zijn hoopvol over de uitkomst. Indien de uitkomst positief voor Ripple is, zal de Ripple (XRP) koers flink kunnen stijgen. Een positieve uitkomst van de rechtszaak, zal ervoor zorgen dat het vertrouwen toeneemt en meer handelsplatformen XRP weer in hun assortiment zullen opnemen.

Investeer op een manier die bij jou past

Indien deze investering te onzeker voor jou is, maar je wel actief wilt worden op de cryptomarkt, kun je ervoor kiezen om stabielere crypto munten te kopen. De meest stabiele crypto munt op de cryptomarkt is Bitcoin. Het is daarom ook niet verwonderlijk dat Bitcoin de grootste partij op de cryptomarkt is. Naast Bitcoin kopen kun je ook investeren in stablecoins. Deze coins zijn een kopie van valuta’s zoals de Amerikaanse Dollar. Hierdoor zorg je dat het risico klein blijft, terwijl je toch rendement kunt verdienen door het staken van de coins. Deze methode heeft echter meer handelingen nodig, wat misschien onhandig is voor beginnende investeerders. Bij het kopen van cryptocurrencies, is het handig om goed onderzoek te doen naar een geschikt handelsplatform. Er zijn verschillende mogelijkheden op dit gebied, waaronder het best beoordeelde handelsplatform van Europa, genaamd Satos. Via Satos kun je zowel cryptocurrencies kopen als verkopen, en biedt het platformen mogelijkheden om te leren over de cryptomarkt. Zo heeft elk handelsplatform zijn eigen voordelen. Onderzoek daarom niet alleen welke digitale munten passen bij jou, maar ook welk handelsplatform past bij jouw beleggingsstrategie.