Voor blogliefhebbers!

Waar is de rum?!

op

|

Er bestaan een hoop lekkere of populaire drankjes op de wereld van jus d’orange tot thee en van bier tot wijn. Maar daar tussenin zit nog een hele hoop en ook daarbuiten bevindt zich nog een breed scala aan drank. Eén van die bekende drankjes is toch wel de rum en dan van het merk Bacardi in het bijzonder. Aangezien de feestdagen eraan komen, is het alleen maar logisch dat ik je hier het één en ander over vertel. Lees je mee?

Het begin van Bacardi

Al jong maken we kennis met rum en de effecten ervan door films als Pirates of the Caribbean. Het hoofdpersonage Jack Sparrow is er dol op en wil het liefst niet zonder, maar een dronken piraat is na een fles wel gegarandeerd. Toch is rum niet bij de tijd van VOC gebleven het heeft het zich steeds verder ontwikkelt. Bacardi is er een ster in en waarschijnlijk wel het bekendste rum merk. Het merk bestaat al meer dan 150 jaar en is ontstaan op Cuba. Het begon als een kleine distillerij en groeide uit tot een wereldbedrijf dat vandaag de dag nog steeds een grote rol speelt op feestjes en samenkomsten van ieder formaat maar wat zich ook inzet voor de wereld op hele andere manieren.

Waar bestaat rum uit?

Dan iets over die rum. Want waar bestaat rum nu precies uit? De hoofdingrediënten van rum bestaan uit water, gist en suikerriet. Nadat de drank gedistilleerd is, moet het nog minstens een jaar rijpen. De kwaliteit van de rum is hoofdzakelijk afhankelijk van het suikerriet dat gebruikt is. Dit geeft de smaak het meeste weer.

Allerlei verschillende soorten

Bacardi heeft inmiddels verschillende soorten rum op de markt gebracht, dan de echte klassieker tot een rum met zoete frambozen smaak. Zo kan je blijven wisselen en zijn de flessen ook leuk om cadeau te doen, bijvoorbeeld met de feestdagen van dit jaar. Kijk op de website van… welke varianten zij beschikbaar hebben.

Lekkere cocktails met rum

De bekendste en lekkerste cocktail (in mijn optiek) die je met rum kan maken is de daiquiri. Shake de ingrediënten: ijs, rum, geperste limoensap en suikersiroop goed door elkaar en schenk het in een gekoeld martiniglas, dat is de mooiste en standaardopmaak voor dit drankje. Kijk op het internet voor alternatieve recepten en de juiste hoeveelheden.

Deze feestdagen schenk jij dan de beste drankjes met de lekkerste rum, zeker weten dat iedereen dat zal onthouden!

Dit delen?

Recente Blogs

Het kiezen van de juiste condooms hoeft niet moeilijk te zijn

Er zijn allerlei verschillende condooms en het kan moeilijk zijn om te bepalen welke het beste bij je past. Sommige mensen geven bijvoorbeeld de...

Welke bookmakers zijn er in Nederland?

Op het moment dat je op voetbal wilt wedden, moet dit natuurlijk wel via een partij die dit aan biedt. Deze partijen worden ook...

Deze crypto munt is alleen voor koele kikkers!

Het is voor investeerders misschien wel de meest frustrerende investering in de cryptomarkt. Waar diverse altcoins enorme koersstijgingen kennen, blijft XRP achter op de...

Anderen lazen ook