Een huis kopen? Stap dan niet in deze valkuilen!  

0
625

Of je nu binnenkort je allereerst huis gaat kopen of een andere woning, je gaat in ieder geval een hele spannende tijd tegemoet. Een spannende tijd maar uiteraard tegelijkertijd ook een hele leuke tijd. Het is tenslotte toch een volgende stap in je leven en deze stap neem je niet even zomaar. Daar komt een hoop bij kijken. Zo is een huis een grote aankoop en meteen ook voor lange termijn. Het is geen aankoop die je doet voor een paar maanden. Wanneer je een huis gaat kopen zie je jezelf hier de aankomende jaren in ieder geval nog wel wonen. Om dit proces voor je iets makkelijker te maken sommen we in dit blog alvast de meest gemaakte fouten voor je op zodat jij deze niet nog een keer hoeft te maken. Dat scheelt een hoop gedoe en stress kunnen we je vertellen!

Te snel je hypotheek afsluiten

Een belangrijk onderdeel van een woning kopen is natuurlijk de hypotheek. Er zijn maar weinig mensen in Nederland die direct een huis kunnen kopen met hun eigen spaargeld. We hebben het tenslotte over tonnen. Uiteraard helpt (een deel) van je spaargeld wel mee maar het andere deel van de woning zul je waarschijnlijk gaan financieren met een hypotheek. Een hypotheek is een lening die je bijvoorbeeld bij een bank afsluit. Als je al even op internet hebt rondgekeken heb je waarschijnlijk al gezien dat er een tal van aanbieders zijn wat betreft een woninghypotheek. Een veelgemaakte fout die mensen maken is meteen bij de eerste en de beste een hypotheek afsluiten. Zonde vinden wij, omdat je jezelf hiermee echt in de vingers snijdt. Waarschijnlijk zijn er een tal van andere hypotheekverstrekkers waarbij de uiteindelijke hypotheek veel aantrekkelijker is en je misschien wel een hypotheekrente voor 10 jaar vast hebt in plaats van 20 of 30 jaar. Ook je maandelijkse bedrag kan een stuk lager uitvallen of er worden minder eisen gesteld. Op onder andere Hypotheekrente.nl kun je zien wat voor jou het beste aanbod is.

Niet (vaak genoeg) bezichtigen

Het is chaos op de huizenmarkt en dat zal helaas nog wel even zo blijven. Het aanbod is laag en de vraag is hoog en jij als huiszoekende hebt daar last van. Heb je een leuk huis gezien? Grote kans dat je deze dan zo snel mogelijk binnen wilt halen. Ook als dat betekent dat je dan niet of nauwelijks het huis kan bezichtigen. Hoe aantrekkelijk dit ook klinkt, we raden je dit niet aan. Wanneer je een huis wilt kopen is de bezichtiging een van de belangrijkste momenten in het koopproces. Bij de bezichtiging krijgt je namelijk echt een feeling bij het huis. Het kan er op de foto’s nog zo mooi uitzien terwijl het in werkelijk behoorlijk tegen lijkt te vallen of andersom natuurlijk. De bezichtigingen zijn dan ook zeer waardevol en niet iets om zomaar over te slaan. Het zou toch wat zijn als je een immens duur huis koopt en het achteraf helemaal niet je droomhuis blijkt te zijn.