Smokingoverhemd: maak je pak compleet

0
685

Een smoking is een pak voor speciale gelegenheden. Wist je dat er zelfs speciale regels zijn wanneer je een smoking wel of niet mag dragen. Gelukkig wordt het wel of niet dragen van een smoking je al snel duidelijk als je de uitnodiging voor het event goed leest. Een smoking is bij uitstek het kledingstuk voor formele gelegenheden. Vaak zie je dan op de uitnodiging staan dat je verwacht wordt in black tie, cravate noire, avondkleding of dinner jacket. Dan weet je al dat je in smoking dient te verschijnen. Een smoking bestaat uit diverse vaste onderdelen waar je bij echt officiële gebeurtenissen echt niet aan kan tornen. Een smoking bestaat uit een colbert met een bijpassende pantalon. Natuurlijk draag je er zwarte lakschoenen bij en een cumberland, een zwarte strik en een wit pochet. Maar je mag vooral niet het witte smoking overhemd met manchetknopen vergeten. Dat maakt je smoking helemaal af.

Smoking overhemd: de eisen

Over het algemeen koop je maar een of twee keer in je leven een smoking. Je kunt dan ook gerust gaan voor een goede kwaliteit van het smoking overhemd zodat hij echt lang mee gaat. Ook het smoking overhemd dient aan eisen te voldoen. Zo moet het overhemd een bepaalde kraag hebben: dat mag een vadermoordenaar kraag, een platte kraag of een kentkraag zijn. De voorkant is geplisseerd en hij heeft een blinde sluiting. En vergeet tenslotte de manchetknopen niet. De manchetknoppen zijn het detail waar je wel mee kunt spelen. Natuurlijk heb je standaard manchetknopen, maar je kunt hier een persoonlijk tintje aanbrengen door iets persoonlijks te kiezen. Zo kun je er in je smoking toch nog iets meer uitspringen.

Koop hem online

Een smoking overhemd koop je makkelijk online. Dan heb je de keuze uit een goede kwaliteit overhemd en kun je kiezen welke details jij belangrijk vindt. Sowieso is het handig je smoking online te kopen. Je kunt ze onderling heel makkelijk vergelijken en iets uitzoeken wat een beetje binnen jouw prijsklasse valt. Zo houd je de aankoop van een smoking toch zo voordelig mogelijk. Gebruik je smoking ook echt alleen op die momenten dat het gevraagd wordt. Zo blijft het een kledingstuk voor bijzondere gelegenheden. Want daar is hij uiteindelijk voor bedoelt en zo blijft het leuk hem te dragen. Verzorg je smoking overhemd goed, dan gaat hij lang mee en heb je er vele jaren plezier van. Dus duik dat internet op en zoek iets moois uit!