MKB afval: wat moet je ermee?

0
751

Het laatste waar je waarschijnlijk aan denkt als je een bedrijf begint is: waar laat ik mijn afval? Integendeel: je bent druk bezig met het regelen van een eindeloze hoeveelheid zaken van het pand waar je wilt gaan werken tot de computers die je wilt gaan gebruiken. Je moet administratie regelen, een bedrijfsplan maken en niet geheel onbelangrijk: klanten vinden. Dat vult al je dagen en daar ben je intensief mee bezig. Maar er komt ongetwijfeld een moment dat je je realiseert dat je afvalberg groeit. Eerst nam je het nog mee naar huis of bracht je het zelf naar de stort, maar dat is nu echt geen doen meer. Bovendien moet je als bedrijf ook aan talloze milieuregels voldoen. Je zit met je handen in het haar. Hoe ga je dat aanpakken? Maar geen nood. Jij hoeft dat niet zelf aan te pakken. Er zijn bedrijven die dit probleem makkelijk en simpel voor je oplossen. Het enige wat jij hoeft te doen is jouw afval in de juiste container gooien en jouw MKB afval, zoals dat nu heet, wordt verantwoord en volgens de regels afgevoerd.

MKB afval: zo simpel is het

Maar hoe werkt het verwijderen van MKB afval dan precies? Nou, dat is heel simpel. Als eerste moet je natuurlijk uitzoeken welk afval je precies hebt: papier en karton, restafval, chemisch afval, GFT afval of glas bijvoorbeeld. Dan moet je kijken hoeveel je gemiddeld weggooit bijvoorbeeld per week. En met die informatie neem je contact op met een MKB afval verwerker. Zij zetten vervolgens de juiste containers in je bedrijf neer en je spreekt met hen af wanneer zij die komen legen of ophalen. Ze vervangen de volle container voor een lege en jij hebt er geen omkijken meer naar. Voor deze service sluit je een voor jouw bedrijf passend abonnement af en je hebt alvast een zorg minder.

Gewoon doen

Dus kies voor je bedrijf dan in dit geval voor de makkelijke weg. MKB afval hoeft niet een van je zorgen te zijn. Zo kun jij je bezighouden met de zaken die voor jouw bedrijf wel belangrijk zijn: je corebusiness, je klanten en eventueel je medewerkers. Want daarvoor ben je voor jezelf begonnen, niet om je bezig te houden met afval: dat is de corebusiness van andere bedrijven. Wees dus slim en maak daar handig gebruik van. Je houdt dan lekker veel tijd over voor jouw bedrijf.